Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις Κίνας - Βόρειας Κορέας μετά την κρίση με τις δοκιμές πυραύλων

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις Κίνας - Βόρειας Κορέας μετά την κρίση με τις δοκιμές πυραύλων
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα πιέσει για μια διπλωματική λύση στην κρίση σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων της Βόρειας Κορέας
Η παραδοσιακή φιλία μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας αντιπροσωπεύει «έναν πολύτιμο πλούτο» για τους λαούς των δύο χωρών, σύμφωνα με το Πεκίνο.
Τη θέση αυτή επαναβεβαίωσε ο Κινέζος απεσταλμένος στην Πιονγκγιάνγκ Song Tao, επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, που είχε συνάντηση με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας, στην οποία δεν έγινε καμία αναφορά για τα πυρηνικά όπλα του καθεστώτος.
O Song ενημέρωσε την βορειοκορεατική ηγεσία για τα πρόσφατα αποτελέσματα του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του Κινέζου προέδρου Xi Jiping.
«Και οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν σκληρά για να προωθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών προς όφελος των  λαών τους», σημείωσε ο Κινέζος απεσταλμένος.
O Song δεν προέβη σε κάποια αναφορά για τα πυρηνικά ή τα πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, στα οποία πάντως αντιτίθεται η Κίνα.
Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα πιέσει για μια διπλωματική λύση στην κρίση σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων της Βόρειας Κορέας ενώ τους τελευταίους μήνες είχαν παγώσει εν μέρει οι σχέσεις των δύο κρατών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης