Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (Κύπρος): Αναβαθμίζονται η Ναυτική Βάση Ζυγίου και η Αεροπορική Βάση "Α. Παπανδρέου"

Αναστασιάδης (Κύπρος): Αναβαθμίζονται η Ναυτική Βάση Ζυγίου και η Αεροπορική Βάση
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, μίλησε στο συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών
Αναβαθμίζονται η Ναυτική Βάση Ζυγίου και η Αεροπορική Βάση "Ανδρέας Παπανδρέου", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, με στόχο να ενδυναμωθούν οι αμυντικές δυνατότητες και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και ενάσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.
Ο ίδιος, σε ομιλία του στο συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, ανέφερε ότι η Κύπρος,  με την συνεργασία Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας στον αμυντικό τομέα και με την πρόσφατη συν-υπογραφή με άλλες 22 χώρες της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), αναλαμβάνει ρόλο ανάλογο της γεωστρατηγικής της θέσης.
Όπως τόνισε, μέσα από την Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) αποδυναμώνεται η εμμονή της Τουρκίας στη διατήρηση αναχρονιστικών, εγγυητικών συνθηκών και επεμβατικών δικαιωμάτων, με αξίωση για δημιουργία στρατιωτικής βάσεως στον κατεχόμενο βορρά και την παραμονή μονίμου στρατιωτικής δυνάμεως με το επιχείρημα, τάχα, της προστασίας από εξωτερικούς κινδύνους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξίωση που αποτέλεσε τον κύριο λόγο κατάρρευσης της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού.
Μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι παραμένει όπως ήταν η προσπάθειά για εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ σημειώνοντας ξανά ότι «γνωρίζουμε τα όρια των υποχωρήσεων μας», ανέφερε πως  διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα, αμέσως μετά από το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, την ετοιμότητά και την αποφασιστικότητά μας όπως συνεχίσουμε τον διάλογο, πάνω σε μια βάση που να επιτρέπει την ελπίδα ότι θα δημιουργήσουμε και θα εξεύρουμε μια λύση που θα δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας, λειτουργικότητας και όχι απλώς κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης