Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προετοιμάζει το δικό της υπερόπλο, που μπορεί να φθάσει στις ΗΠΑ σε 14 λεπτά

tags :
Η Κίνα προετοιμάζει το δικό της υπερόπλο, που  μπορεί να φθάσει στις ΗΠΑ σε 14 λεπτά
Οι δοκιμές στην ειδική σήραγγα θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αποτυχίας όταν αρχίσουν δοκιμαστικές πτήσεις υπερηχητικών αεροσκαφών
Υπό άκρα μυστικότητα και σε μία ειδική σήραγγα,  που φέρει το χαρακτηριστικό όνομα  «Hyper Dragon» οι Κινέζοι ετοιμάζουν το δικό τους υπερόπλο.
Ένα υπερηχητικό αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να φθάσει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ σε χρόνο λιγότερο από 14 λεπτά. 
Ο Zhao Wei, ένας ανώτερος Κινέζος επιστήμονας που εργάζεται για το έργο, είπε πως στόχος είναι το αεροσκάφος να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το 2020 και να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων.
«Θα ενισχύσει την εφαρμογή της μηχανικής της υπερηχητικής τεχνολογίας, κυρίως σε στρατιωτικό τομέα, διπλασιάζοντας το περιβάλλον των υπερηχητικών πτήσεων, έτσι ώστε τα προβλήματα μπορούν να λυθούν επί τόπου, είπε ο Zhao, μέλος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο.
Οι δοκιμές στην ειδική σήραγγα θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αποτυχίας όταν αρχίσουν δοκιμαστικές πτήσεις υπερηχητικών αεροσκαφών.
Η πιο ισχυρή αεροδυναμική σήραγγα στον κόσμο βρίσκεται στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, όπου αναπτύσσονται ταχύτητες έως και 10 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Υπερηχητικά αεροσκάφη ορίζονται εκείνα που ταξιδεύουν σε ταχύτητες Mach 5, τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από την ταχύτητα του ήχου.
Ο στρατός των ΗΠΑ δοκίμασε το HTV-2, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mach 20 το 2011, αλλά η υπερηχητική πτήση διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά πριν συντριβεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Τον Μάρτιο 2017, η Κίνα διεξήγαγε επτά επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις με το υπερηχητικό ανεμόπτερο με ταχύτητες μεταξύ 5 Mach  και 10 Mach .
Άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Ινδία και η Αυστραλία, έχουν επίσης δοκιμάσει μερικά υπερηχητικά αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης