Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν θα υπακούσει σε παράνομη εντολή του Trump ο διοικητής του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ

Reuters: Δεν θα υπακούσει σε παράνομη εντολή του Trump ο διοικητής του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ
"Αν εκτελέσεις μία παράνομη εντολή, θα πας στη φυλακή, μπορεί και για το υπόλοιπο της ζωής σου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός John Hyten
Ο κορυφαίος διοικητής πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο 18/11 ότι θα αντισταθεί στον Donald Trump, αν ο Αμερικάνος πρόεδρος τον διατάξει να πραγματοποιήσει μία παράνομη εκτόξευση, μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, ο στρατηγός John Hyten και διοικητής της STRATCOM είπε σε διεθνές φόρουμ για την ασφάλεια στη Nova Scotia του Καναδά ότι έχει σκεφτεί πάρα πολύ τι θα έκανε σε μία τέτοια περίπτωση.
"Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε ηλίθιοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hyten, όταν ρωτήθηκε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
"Δεν είμαστε ηλίθιοι και σκεφτόμαστε πάρα πολύ, διότι όταν έχεις μία μεγάλη ευθύνη, αυτό πρέπει να κάνεις".
Σύμφωνα με το CBS, ο Hyten υποστήριξε ότι αν κάτι ήταν παράνομο θα το έλεγε στον Αμερικάνο πρόεδρο, ο οποίος με τη σειρά του λογικά θα τον ρωτούσε ποιο θα ήταν το νόμιμο, οπότε στη συνέχεια θα εξέταζαν τις πιθανές επιλογές για να ανταποκριθούν σε όποια κατάσταση προέκυπτε.
Ο Hyten ανέφερε ότι έχει εξετάσει και το σενάριο αντίδρασής του σε μία παράνομη εντολή, η οποία, όμως, εφαρμόζεται συχνά στην πράξη.
"Αν εκτελέσεις μία παράνομη εντολή, θα πας στη φυλακή, μπορεί και για το υπόλοιπο της ζωής σου" ανέφερε χαρακτηριστικά.
To Πεντάγωνο δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τα λεγόμενά του, που ήρθαν μετά την αμφισβήτηση από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές της δικαιοδοσίας που έχει ο Trump για να κάνει έναν πόλεμο, να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και να συνάψει συμφωνίες ή, να αποχωρήσει από άλλες.
Κι όλα αυτά καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι η ένταση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να οδηγήσει σε εχθροπραξίες.
Ο Trump είχε χρησιμοποιήσει προσβολές και απειλές προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τη χώρα των 26 εκ. αν κινδυνεύσουν.
Μερικοί γερουσιαστές θέλουν να αλλάξει η νομοθεσία για τη δικαιοδοσία του Αμερικάνου προέδρου να κάνει μία πυρηνική επίθεση και αυτό θα συζητηθεί σε μία επιτροπή της Γερουσίας την Τρίτη 21/11, που θα είναι και η πρώτη εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης