Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η RBS εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι εμπρός, ο Weber της ΕΚΤ βλέπει ότι η κατάσταση βελτιώνεται

tags :
Ενώ η RBS εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι εμπρός, ο Weber της ΕΚΤ βλέπει ότι η κατάσταση βελτιώνεται
(upd) «Το χείλος του γκρεμού ενδέχεται να είναι κοντά τόσο για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, όσο και για την παγκόσμια οικονομία», αναφέρει σε σημείωμά  του προς τους πελάτες ο Andrew Roberts, επικεφαλής της Royal Bank of Scotland (RBS), εκφράζοντας μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη άποψη αναφορικά με το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος διεθνώς.
Ουσιαστικά ο αναλυτής της RBS εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι εμπρός μας τόσο για τις οικονομίες, όσο και για τις αγορές..

«Η Fed καθώς και άλλες κεντρικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να τυπώσουν περισσότερο χρήμα» δηλώνει ο Albert Edwards της Societe Generale.  
«Η μόνη βιώσιμη οδός για τη Δύση είναι να αντισταθμίσεις τα μέτρα λιτότητας με το να τυπώσεις χρήμα» αναφέρει μερίδα αναλυτών.
Από την πλευρά του ο Axel Weber της EKΤ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης είναι «εκπληκτικά» σθεναρή, τονίζοντας παράλληλα πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει έως τώρα πλήξει την ανάκαμψη.
Απαιτούνται αυστηρότερες κυρώσεις για τις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες μείωσης των ελλειμμάτων, επισήμανε ο Weber, σημειώνοντας επίσης ότι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη αποτελεί η διαμόρφωση των προϋπολογισμών σε βιώσιμα επίπεδα.
Η σταθερότητα των τιμών πρέπει να παραμείνει η πρώτη εντολή για την ΕΚΤ, δήλωσε επίσης ο Weber.



news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης