Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Moody's από την S&P

tags :
Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Moody's από την S&P
Την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Moody΄s εξετάζει ο οίκος  Standard & Poor΄s, ως αποτέλεσμα της αύξησης του επιχειρηματικού κινδύνου που ενισχύει η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση. Η αξιολόγηση της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Moody's τοποθετείται στο “A-1” από την S&P.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το νέο νομοσχέδιο οι επενδυτές θα μπορούν να στραφούν ενάντια στις εταιρείες αξιολόγησης εάν αυτές δεν καταφέρουν να δώσουν ικανές εξηγήσεις για τις αξιολογήσεις τους, αυξάνοντας έτσι τον ενδεχόμενο κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με νομικά έξοδα, γεγονός το οποίο θα αυξήσει και τον επιχειρηματικό της κίνδυνο
Σημειώνεται εδώ ότι ο βαθμός αξιολόγησης της Moody's είναι σταθερός από τον Οκτώβριο του 2007, ενώ είχε ξανατεθεί υπό αναθεώρηση το Μάιο του 2008, με προοπτικές υποβάθμισης, για να αποσυρθεί η αναθεώρηση δύο μήνες αργότερα. Μετά την ανακοίνωση αυτή η μετοχή της Moody's συνέχισε την καθοδική πορεία που έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους, και η οποία φτάνει στο 25%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης