Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια βλέπουν Morgan Stanley, BNP Paribas και Nomura

tags :
Ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια βλέπουν Morgan Stanley, BNP Paribas και Nomura
Ιδιαίτερα ελκυστικά φαίνονται τα κινεζικά χρηματιστήρια σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά από ένα εξάμηνο με τις χειρότερες αποδόσεις παγκοσμίως, μετά την Ελλάδα. Από την αρχή του έτους ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί 26%, στέλνοντας το δείκτη p/e στο 18, το χαμηλότερο των χρηματιστηρίων που συμμετέχουν στο συνθετικό δείκτη MSCI Emerging Markets.
Morgan Stanley, BNP Paribas και Nomura Holdings βλέπουν το κινεζικό χρηματιστήριο να ξεκινά ράλι για το επόμενο διάστημα καθώς θεωρούν ότι η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να τερματίσει τη διετή προστασία του κινεζικού γουάν θα προσελκύσει νέους επενδυτές, δίνοντας τέλος στον υψηλό πληθωρισμό και τις φούσκες σε κλάδους.
“Είμαστε πολύ bullish”, επισημαίνει ο αναλυτής Jerry Lou της Morgan Stanley, ο οποίος μάλιστα προβλέπει ότι ο Shanghai Composite θα αναρριχηθεί στις 4.000 μονάδες μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, ήτοι κατά 65% υψηλότερα. Αυτό που χρειάζόμαστε είναι ένας καταλύτης σαν το γουάν”, πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το αμερικανικό κέντρο οικονομικών ερευνών Conference Board διόρθωσε τον δείκτη Απριλίου για το outlook της οικονομίας της Κίνας, αναφέροντας ότι ο leading index για τη χώρα σημείωσε τη μικρότερη αύξηση από το Νοέμβριο, και όχι τη μεγαλύτερη ενίσχυση σε διάστημα 14 μηνών. Η αναθεώρηση αυτή προκάλεσε νέες ρευστοποιήσεις όχι στα ασιατικά χρηματιστήρια αλλά και στα ευρωπαϊκά και στα αμερικανικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης