Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι τριγμοί στις αγορές λόγω Ισπανίας και Κίνας - Πως σχολιάζουν αναλυτές

Νέοι τριγμοί στις αγορές λόγω Ισπανίας και Κίνας - Πως σχολιάζουν αναλυτές
Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση ο διευρυμένος ιαπωνικός δείκτης Topix και ο ειδικός Nikkei υποχώρησαν, σημειώνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του τελευταίου έτους. Οι ανησυχίες που προκάλεσε η προειδοποίηση της Moody's για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ισπανίας, οδήγησε από χτες τις διεθνείς αγορές σε νέα πτωτική πορεία, την οποία και ενέτεινε η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα.
“Οι ανησυχίες επανήλθαν στην αγορά”, δήλωσε ο αναλυτής της Toyota Asset Management,  Masaru Hamasaki, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος της double dip ύφεσης έχει μεγαλώσει στις συνειδήσεις των επενδυτών.
Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s προειδοποίησε χτες για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης «Aaa» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας, επικαλούμενη τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες στη χώρα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων αλλά και τον πιθανό αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης μεσοπρόθεσμα.
Υπάρχει διαφορά μεταξύ της εικόνας που παρουσιάζουν οι αγορές και αυτής της πραγματικής οικονομίας, πρόσθεσε η  Toyota Asset Management, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να δεχθούν ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση το τελευταίο διάστημα, και ανησυχούν. Η Pengana Capital σημείωσε ότι οι επενδυτές δυσκολεύονται να ξεπεράσουντα αρνητικά στοιχεία και να δουν θετικά την αγορά.
Την ίδια ώρα το γιεν ενισχύεται επιπλέον στα 107,50 έναντι του ευρώ και στα 88,08 έναντι του δολαρίου
Η ανακοίνωση για επιβράδυνση μεγαλύτερη της αναμενόμενης που παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο, ήταν για τους επενδυτές μια ακόμα ένδειξη ότι μετριάζεται η ανάπτυξη στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.
'Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε, για δεύτερο συνεχή μήνα, στις 52,1 μονάδες από 53,9 μονάδες που ήταν το Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωσή του στις 53,2 μονάδες. «Πρόκειται απλά για μια επιβράδυνση, όχι μια κατάρρευση», σχολίασε οικονομολόγος της HSBC

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης