Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Θα πρέπει να μειώσουμε το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας"

Κριτική για τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που πληρώνει η Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ/ΔΝΤ ασκεί ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης,  Peter Bofinger, επισημαίνοντας ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και από την έξοδο της από το ευρώ.
Η ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να αναθεωρήσουν το επιτόκιο με το οποίο δανείζουν την Ελλάδα, δήλωσε προσθέτοντας ότι εάν σε ένα ή δύο χρόνια το έλλειμμα δεν υποχωρήσει εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, τότε οι πολιτική ηγεσία θα πρέπει να εκτιμήσεις εάν η χώρα θα πρέπει να αποτελεί μέρος της ευρωζώνης. Ο  Bofinger μάλιστα, δήλωσε ότι ποτέ καμία χώρα δεν κατάφερε να περιορίσει το έλλειμμα της, και μάλιστα όταν είχε φτάσει σ' αυτά τα επίπεδα χωρίς να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματος της, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα λόγω της συμμετοχής της στη ζώνη του ευρώ.
Ο  Bofinger δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να μειώσει το έλλειμμα της μειώνοντας και τα επιτόκια, γι' αυτό και ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το ενδεχόμενο. Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα είναι να πάρει κι άλλα μέτρα λιτότητας χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε ο  Bofinger.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης