Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ελληνικές τράπεζες δηλώνουν ότι περνούν τα stress tests, αλλά η Macquarie Securities έχει διαφορετική άποψη

Οι ελληνικές τράπεζες δηλώνουν ότι περνούν τα stress tests, αλλά η Macquarie Securities έχει διαφορετική άποψη
Ενώ οι ελληνικές τράπεζες δηλώνουν ότι περνούν τα stress tests χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, στέλεχος της Macquarie Securities αναφέρει ότι τελικά θα αποκλειστούν από τα stress tests.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι έντεκα τράπεζες, μεταξύ των οποίων όλες οι ελληνικές, η ιταλική Banco Popolare, αλλά και η γερμανική Commerzbank δεν θα περάσουν τα stress tests, δηλώνει στο CNBC ο Alessandro Roccati, διευθυντής της Macquarie Securities.
«Κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτές είναι όλες οι ελληνικές τράπεζες, η Bankinter, η Postbank, η Banco Popolare, η BCP, η Commerzbank και η Sabadell» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε πρόσφατη έκθεση της Macquarie Securities.
«Ο ανησυχητικός παράγοντας δεν είναι η πτώση των εσόδων των τραπεζών, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, αλλά τα κόστη παροχής πιστώσεων» επισημαίνει ο Roccati.
Οι τράπεζες που δεν θα περάσουν τα stress tests ενδέχεται να έχουν στη διάθεσή τους χρόνο έως ότου προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σημειώνει επίσης.
«Εάν οι προβληματικές τράπεζες δεν καταφέρουν μόνες τους να αναδιαρθρώσουν την κεφαλαιακή τους δομή ή να λάβουν χρηματοδότηση από τα κυβερνήσεις, ο κλήρος για τη διάσωσή τους θα πέσει στην ΕΚΤ», τονίζει ο διευθυντής της Macquarie Securities.
Στον αντίποδα, την εύνοια της Macquarie «κερδίζουν» οι BNP Paribas, UBS, SEB, DnB NOR, Nordea και Erste Bank.


news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης