Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Στα 3,1 δις τα κέρδη β' 3μήνου - Citigroup: Στα 2,73 δις δολ πτώση 38%

tags :
Bank of America: Στα 3,1 δις τα κέρδη β' 3μήνου - Citigroup: Στα 2,73 δις δολ πτώση 38%
Πτώση στα καθαρά κέρδη και στα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης σημείωσε η Bank of America, περιορίζοντάς τα στα 3,1 δισ. δολάρια, έναντι 3,2 δισ. δολαρίων, ή 27 σεντς ανά μετοχή έναντι 33 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση από τα 2,4 δισ. δολάρια. Τα συνολικά έσοδα, εξαιρουμένων των εξόδων για τόκους, μειώθηκαν στα 29,2 δισ. δολάρια, από 32,8 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2009. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης των 22 σεντς ανά μετοχή, επί εσόδων 29,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet Research.
"Δεχτήκαμε ώθηση από τη μείωση των απομειώσεων και την πώληση παγίων που δεν ανήκουν στις βασικές δραστηριότητες της, ωστόσο δεχτήκαμε πλήγμα από τον περιορισμό των κερδών από συναλλαγές λογαριασμών, των κερδών του τομέα στεγαστικών δανείων και του έκτακτου φόρου για τα τραπεζικά bonus στη Μ. Βρετανία" τόνισε η Bank of America.

Citigroup: Στα 2,73 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη β' 3μήνου


Πτώση 38% στα κέρδη της, σημείωσε η Citigroup , το δεύτερο τρίμηνο του 2010, με καθαρά κέρδη στα 2,73 δις δολάρια, έναντι 4,39 δις δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. «η Citigroup , παρόλη την αναταραχή στις αγορές, φαίνεται να επανέρχεται και να ξαναβρίσκει το στόχο», δήλωσε ο James Ellman, πρώην αναλυτής της Merrill Lynch και νυν πρόεδρος της Seacliff Capital. Παρόλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ,Vikram Pandit, δήλωσε ότι «αισθάνεται ικανοποίηση για τα ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα που εμφανίσε η τράπεζα στο δεύτερο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης