Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 2 σενάρια και ένα 3ο σοκ επιφυλάσσουν τα stress tests - Μέρκελ: Εύλογη η ανησυχία για την Hypo Real Estate

tags :
Τα 2 σενάρια και ένα 3ο  σοκ επιφυλάσσουν τα stress tests - Μέρκελ: Εύλογη η ανησυχία για την  Hypo Real Estate
Σε τρία πιθανά σενάρια ενδέχεται να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι ελεγκτές, με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress tests  των περιφερειακών τραπεζών αυτή την Παρασκευή.
Οι τράπεζες θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας την εκτίμηση για το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ως σημείο αναφοράς για το 2011, και ένα τρίτο τεστ που εμπεριέχει «ισχυρό σοκ», σύμφωνα με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας. Στο τελευταίο πιθανό σενάριο, οι τράπεζες θα δημοσιοποιήσουν τις εκτιμήσεις των ζημιών του οικονομικού χρέους τους, σε συνδυασμό με πιθανές ζημιές που θα ακολουθήσουν μετά τη δημοσιονομική κρίση.

Μέρκελ: Εύλογη η ανησυχία για την  Hypo Real Estate

"Εύλογη" χαρακτήρισε την ανησυχία ότι η γερμανική Hypo Real Estate δεν θα καταφέρει να "περάσει" το stress test , η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, σε δηλώσεις της στο Reuters. Αναφερόμενη στην διαδικασία των stress tests, η Μέρκελ τόνισε ότι "οι συνθήκες για τα stress tests είναι απόλυτα ρεαλιστικές" και ότι "βρίσκομαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων". Τέλος, η καγκελάριος της Γερμανίας, επεσήμανε ότι "οι προηγούμενοι μήνες ήταν δύσκολοι αλλά τα stress tests θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα", ενώ υπενθύμισε ότι "όταν θα δούμε τα αποτελέσματα των tests θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και το μηχανισμό στήριξης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης