Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke και Credit Suisse ανησυχούν για την αμερικανική οικονομία- ΔΝΤ: Οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη παραμένουν

tags :
Bernanke και Credit Suisse ανησυχούν για την αμερικανική οικονομία- ΔΝΤ: Οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη παραμένουν
Η Fed είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω δράση εάν η αμερικανική οικονομία επιβραδυνθεί σημαντικά ή εισέλθει ξανά σε περίοδο ύφεσης, δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία εμφανίζονται «ασυνήθιστα αβέβαιες».

Ωστόσο ο Bernanke δεν προέβη στη διατύπωση περαιτέρω λεπτομερειών αναφορικά με το ποιες μπορεί να είναι οι πρόσθετες δράσεις της Fed.
O Αμερικανός τραπεζίτης ανέφερε ότι αναμένει μετριοπαθείς ρυθμούς ανάκαμψης και χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού, ενώ σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την ανόρθωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.
Τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για «μακρά περίοδο» επανέλαβε ο Bernanke.
Οι αγορές μοιάζουν να ανησυχούν λιγότερο για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημείωσε επίσης ο Αμερικανός τραπεζίτης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρόσφατες δημοπρασίες της Ελλάδας, τις οποίες έκρινε «ενθαρρυντική εξέλιξη».
Η μείωση των ελλειμμάτων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα είναι απαραίτητη, πρόσθεσε ο Bernanke, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν τάσσεται υπέρ γρήγορων κινήσεων όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Credit Suisse: Οι κρίσεις στις ΗΠΑ θα είναι πιο συχνές και πιο σοβαρές


Οι κρίσεις στις ΗΠΑ θα είναι πιο συχνές και πιο σοβαρές από εδώ και πέρα, δηλώνει από την πλευρά του ο αναλυτής της Credit Suisse, Ν. Soss, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η περίοδος των σπάνιων και ήπιων κρίσεων για τις ΗΠΑ έχει περάσει ανεπιστρεπτί».
Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας που σηματοδοτούν επιβράδυνση της ανάκαμψης πλησιάζουν επικίνδυνα μια "ανανέωση" της ύφεσης, σημειώνει επίσης ο Soss.
ΗΠΑ και Κίνα έχουν εισέλθει σε περίοδο επιβράδυνσης της ανάκαμψης, αναφέρει επίσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Credit Suisse η πιθανότητα εμφάνισης μιας νέας ύφεσης τους ερχόμενους έξι μήνες είναι μηδενική.

ΔΝΤ: Οι προκλήσεις για την οικονομία της Ευρωζώνης παραμένουν


Οι οικονομικοί κίνδυνοι που απορρέουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη πιθανόν να επιβραδύνουν, βραχυπρόθεσμα, τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης, ανέφερε σε έκθεσή του το ΔΝΤ.
Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης ενδέχεται να επιβραδυνθεί βραχυπρόθεσμα, λόγω της αντίδρασης των αγορών στα ζητήματα χρέους, τονίζεται χαρακτηριστικά.
Οι ανάγκες για δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρωζώνη ενδέχεται οδηγήσουν σε επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας, αναφέρει επίσης το ΔΝΤ.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης