Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύει την κερδοφορία της η UBS- Στα 2,01 ελβ. φράγκα τα κέρδη β' τριμήνου

tags :
Ενισχύει την κερδοφορία της η UBS- Στα 2,01 ελβ. φράγκα τα κέρδη β' τριμήνου
Την τρίτη συνεχόμενη αύξηση κερδών σημείωσε η UBS το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αφού τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,01 ελβετικά φράγκα (1,91 δισ. δολ), ύστερα από τις ζημίες της τάξεως του 1,4 δισ. ελβ. Φράγκα που είχε σημειώσει το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Η ελβετική τράπεζα υπενθυμίζεται πέρασε με επιτυχία τα stress tests που διενεργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές έχουν δώσει τη σύσταση της αγοράς στη μετοχή της. Η πολύ καλή απόδοση της ελβετικής τράπεζας οφείλεται κυρίως στην επενδυτική της δραστηριότητα της οποίας τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν 10% φθάνοντας τα 1,3 δισ φράγκα.
Η UBS επιπλέον διέγραψε 4 δισ φράγκα επισφαλών περιουσιακών στοιχείων και βελτίωσε τη κεφαλαιακή της βάση. Ωστόσο, προειδοποίησε πως τυχόν αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση της δραστηριότητας των πελατών στο υπόλοιπο του έτους.
Η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της UBS κατέγραψε μικρότερη της αναμενόμενης πτώση των εσόδων της από χρηματιστηριακές συναλλαγές, επηρεάζοντας θετικά την κερδοφορία του ομίλου.
Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Όσβαλντ Γκρούεμπελ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του ομίλου, καθώς, όπως τόνισε, οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις μονάδες διαχείρισης πλούτου επιβραδύνθηκαν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης