Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 2,9 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank το α' 6μηνο

tags :
Στα 2,9 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank το α' 6μηνο
Στα 1,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με τα 1,1 δισ. ευρώ που είχε σημειώσει το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν κατά 16% υψηλότερα σε σχέση με αυτά του περσινού τριμήνου, ενώ έφτασαν τα 1,5 δισ. ευρώ.
Για το πρώτο εξάμηνο του έτους τα κέρδη της DB έφτασαν τα 2,9 δισ. ευρώ, από 2,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν υψηλότερα σε σχέση με αυτά του περσινού τριμήνου, αφού έφτασαν τα 4,3 δισ. ευρώ από 3,53 δισ. ευρώ πέρσι. Οι πωλήσεις και η συναλλακτική δραστηριότητα της επενδυτικής τράπεζας σημείωσαν πτώση 15%, ακολουθώντας τις πτώσεις και άλλων εταιρειών του συγκεκριμένου κλάδου, όπως της Credit Suisse και της Goldman Sachs.
Σύμφωνα με το CEO της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Dr. Josef Ackermann, αυτό το τρίμηνο έκλεισε με υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές και αβεβαιότητα στους επενδυτές, επηρεάζοντας και την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσθέτοντας όμως ότι μπορεί το νέο χρηματοοικονομικό περιβάλλον να έχει προκλήσεις, αλλά έχει και ευκαιρίες.
Αναφορικά με τα έσοδα της DB αυτά διαμορφώθηκαν στα 7,2 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, χαμηλότερα από το αντίστοιχο περσινό όταν και είχαν διαμορφωθεί στα 7,9 δισ. ευρώ.Ο δείκτης Tier 1 της Deutsche Bank στο τέλος του β' 3μηνου ήταν 11,3% από 11,2% στο τέλος του α' 3μηνου, ενώ οι πωλήσεις και οι συναλλαγές στο τμήμα investment banking εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 15% και τα προ φόρων κέρδη περιορίστηκαν σε 779 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 70% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης