Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιχμές Rogers για το ρόλο των κεντρικών τραπεζών- Εκτιμά νέα ύφεση το 2012

tags :
Αιχμές Rogers για το ρόλο των κεντρικών τραπεζών- Εκτιμά νέα ύφεση το 2012
Μια νέα ύφεση θα κάνει την εμφάνισή της γύρω στο 2012, ωστόσο τόσο οι κεντρικές τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να «στηρίξουν», παρέχοντας ρευστότητα, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πάντα καυστικός Jim Rogers, επικεφαλής της Rogers Holdings.

«Πληθωρισμό έχουμε. Οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες πρέπει να εγκαταλείψουν» δεν διστάζει να σημειώσει, αφήνοντας αιχμές για ανεπάρκειες όσον αφορά στη λειτουργία των κεντρικών ιδρυμάτων.
Στις ΗΠΑ σημειώνεται ύφεση κάθε 4-6 χρόνια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η επόμενη θα κάνει την εμφάνισή της κοντά στο 2012, επισημαίνει ο Rogers.
«(Στην περίπτωση της νέας ύφεσης) Θα τυπώσει περισσότερο χρήμα ο Bernanke; Όχι, ο κόσμος θα έχει ξεμείνει από δέντρα» τονίζει με σαφή ειρωνικό τρόπο ο πρόεδρος της Rogers Holdings.
Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα β' 3μηνου αποδεικνύονται καλύτερα του αναμενομένου, δεν σημαίνει ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρότερη, δηλώνει επίσης και προσθέτει «Πρέπει να ανησυχήσετε για τον επόμενο χρόνο, όχι για το β' 3μηνο... Αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν...».
Υπενθυμίζεται ότι ο Rogers, σχολιάζοντας τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών δήλωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ότι αυτά έγιναν για λόγους δημοσίων σχέσεων και μόνο.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης