Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμίζει το outlook σε αρνητικό 3 μεγάλων αμερικανικών τραπεζών η Moody's - Αιχμές στους οίκους από την Birinyi

Υποβαθμίζει το outlook σε αρνητικό 3 μεγάλων αμερικανικών τραπεζών η Moody's - Αιχμές στους οίκους από την Birinyi
Νέα ξαφνική κίνηση υποβάθμισης του outlook τριών μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ έκανε χτες η Moody's, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το outlook των Bank of America, Citigroup και Wells Fargo υποβαθμίστηκε σε αρνητικό.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το αρνητικό outlook καταδεικνύει τον κίνδυνο υποβάθμισης της αξιολόγησης για τους επόμενους 12-18 μήνες, χάνοντας ενδεχομένως τις συνεχόμενες αναβαθμίσεις τους οι τράπεζες στις οποίες είχε προχωρήσει ο οίκος από τις αρχές του 2009. Μάλιστα, οι αναβαθμίσεις των τελευταίων μηνών ήταν της τάξεως των 3-5 διαβαθμίσεων. Η Moody's αξιολογεί την Bank of America με A2, τη Citigroup με A3 και τη Wells Fargo με A1.
“Τους επόμενους 12-24 μήνες αναμένουμε ότι η σημαντικές για το σύστημα αμερικανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα, ή ακόμη χαμηλότερα”, επισημαίνει η Moody's.
Η Moody's επιπλέον υποβάθμισε και 10 περιφερειακές τράπεζες. Τις BB&T, Capital One, Fifth Third, KeyCorp, PNC, Popular, Regions Financial, SunTrust Banks, U.S. Bancorp και Zions Bancorp.

Αιχμές στους οίκους από την Birinyi

«Δεν κέρδισαν πολλά οι επενδυτές που συμβουλεύτηκαν τους οίκους» ,αναφέρει η μελέτη της  Birinyi Associates καθώς «δεν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία για να προβλέψουν κέρδη ή ζημιές στο χρηματιστήριο». Η συσσωρευτική διαφορά ανάμεσα στις μετοχές που κινούνται ανοδικά και σε αυτές που κινούνται πτωτικά, δεν έχει δείξει μια συγκεκριμένη γραμμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Birinyi από το 1966 έως το 2002. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να προβλέψουν πόσο ακόμα θα συνεχιστεί το ράλι , βασισμένο στα κέρδη των μετοχών. «Οι τεχνικές αναλύσεις θα έπρεπε αντί αυτού, να είναι εργαλείο για διευρυμένες στρατηγικές» τόνισε ο Birinyi, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι τεχνικές αυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε κάθε οπλοστάσιο των επενδυτών, είτε αυτοί είναι ερασιτέχνες είτε είναι επαγγελματίες και να χρησιμοποιούνται σωστά και με κατανόηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης