Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ομόλογα 5ετούς διάρκειας τοποθετούνται οι fund managers

Σε ομόλογα 5ετούς διάρκειας τοποθετούνται οι fund managers
Τις αγορές 5ετών και μακροπρόθεσμων ομολόγων φαίνεται να προτιμά ο επικεφαλής της  Pacific Investment Management, Bill Gross το τελεταίο διάστημα, εκμεταλλευόμενος τις πολύ χαμηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί αυτά, ώστε να κερδίσει από τις υψηλές αποδόσεις σε βάθος χρόνου, ελλείψει άλλων πιο αποδοτικών τοποθετήσεων στην παρούσα φάση.
Όσο το βασικό επιτόκιο δανεισμού των κεντρικών τραπεζών παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το κέρδος από τις διαφορές αποδόσεων φαίνεται να έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα παρατηρεί, κάτι το οποίο σε ορίζοντα 5ετίας θα αποδώσει πολύ σημαντικά κέρδη σε όποιον τοποθετηθεί σε μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Total Return Fund του Gross, το τελευταίο 12μηνο έχει αποδόσει 13% επιστροφή κεφαλαίου, υψηλότερα δηλαδή από το 65% των επιχειρήσεων του κλάδου του, εξαιτίας των κερδοφόρων επιλογών του επικεφαλής του. Μάλιστα, ο Gross επισημαίνει ότι τα 5ετή ομόλογα έχουν την καλύτερη απόδοση από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, δίνοντας το παράδειγμα των μετοχών, οι αποδόσεις των οποίων είναι κατά 145 μ.β. περισσότερο από το βασικό επιτόκιο της Fed (0,25%), οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων είναι περίπου 35 μ.β. υψηλότερες, ενώ των 4ετών είναι περίπου 1,25% υψηλότερες.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο αναλυτής  James Caron της Morgan Stanley, ο οποίος θεωρεί αυτήν την περίοδο την καλύτερη επιλογή τα 5ετή κρατικά ομόλογα. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η διαφορά απόδοσεις μεταξύ των 4ετών και 5ετών ομολόγων είναι περίπου 40 μ.β., μεταξύ 2ετών και 3ετών 30 μ.β. και μεταξύ 3ετών και 5ετών 80 μ.β.. Γι' αυτό το λόγο οι περισσότεροι managers έχουν ήδη τοποθετηθεί σε 5ετή ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης