Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Τα εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι "δραματικά καλύτερα από αυτά που αναμένονταν"

tags :
Goldman Sachs: Τα εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι
Τα εταιρικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι "δραματικά καλύτερα από αυτά που αναμένονταν" , δήλωσε η  Abby Joseph Cohen της Goldman Sachs σε συνέντευξη της, προσθέτοντας ότι τροφοδοτούν την επενδυτική εμπιστοσύνη το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, η Cohen επισήμανε ότι ιδιαίτερα στις ΗΠΑ τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά.
Αναφορικά με την επίδραση της ευρωπαϊκής κρίσης στις ΗΠΑ, η αναλύτρια της  Goldman Sachs δήλωσε ότι θα είναι θετική στο τέλος για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς οι εμπορικές σχέσεις των δύο ηπείρων είναι πολύ προχωρημένες. Οι προσπάθειες της Ευρώπης να μειώσει τα χρέη και τα ελλείμματα της θα βοηθήσουν και τις ΗΠΑ, δήλωσε. Μάλιστα, παράλληλα, απέκλεισε και το ενδεχόμενο double-dip ύφεσης, όσο γίνονται επενδύσεις και η κατανάλωση σταθεροποιείται.
Ο στόχος για το δείκτη- βαρόμετρο της Wall, τον S&P 500, παραμένει στις 1.250-1.300 μονάδες, δήλωσε η Cohen, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην άνοδο του. Μάλιστα, θεωρεί ότι ορισμένοι επενδυτές ακόμη κρατούν στάση αναμονής σχετικά με τις αγορές, και όταν αυτοί αποφασίσουν να τοποθετηθούν θα ενισχυθούν περεταίρω οι δείκτες.
Σε ένα κλίμα αισιοδοξίας, η Cohen δήλωσε ότι οι εμπιστοσύνη των αγορών θα ενισχυθεί ακόμη όταν το βασικό επιτόκιο δανεισμού αυξηθεί από τις κεντρικές τράπεζες, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει οι μετοχές των εταιριών θα πάνε πολύ καλύτερα το επόμενο διάστημα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης