Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για τις τράπεζες το χαμηλό trading και το γ' 3μηνο

Πλήγμα για τις τράπεζες το χαμηλό trading και το γ' 3μηνο
Και το τρίτο τρίμηνο του έτους θα υπάρξει πτώση της κερδοφορίας για τις αμερικανικές τράπεζες από τις δραστηριότητες trading, καθώς η αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή οικονομία και η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας λόγω των δύο καλοκαιρινών μηνών εμμένουν.
Αυτό επιβεβαιώνουν στελέχη της αγοράς και hedge funds οι οποίοι μάλιστα δεν αποκλείουν τα κέρδη από το συγκεκριμένο κλάδο της εισροής κερδών να είναι ακόμη χαμηλότερα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Αν και το κλίμα μετά τη δημοσιοποίηση των ευρωπαίκών stress tests βελτιώθηκε, οι φόβοι για τη κρίση χρέους στην Ευρώπη παραμένουν, διατηρώντας τους όγκους των συναλλαγών χαμηλά.
Ήδη οι στόχοι του Ιουλίου δεν έχουν επιτευχθεί επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τους δύο επόμενους μήνες του τριμήνου. Εάν τον Σεπτέμβριο δεν αλλάξει η πορεία του trading τότε θα υπάρξει και πάλι πτώση της κερδφορίας. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο αναλυτής της  Sandler O’Neill & Partners,  Richard Repetto, ο οποίος θεωρεί ότι η δραστηριότητα του Ιουλίου ήταν πολύ χαμηλότερη από ότι ήταν παραδοσιακά τον ίδιο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve οι συναλλαγές σε εταιρικά ομόλογα στη Wall Streest υποχώρησαν στα 103 δισ. δολ. τον Ιούνιο σε σχέση με τα 131 δισ. δολ. το Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης