Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση του δολαρίου λόγω των νέων μέτρων της Fed εκτιμούν αναλυτές

tags :
Πτώση του δολαρίου λόγω των νέων μέτρων της Fed εκτιμούν αναλυτές
Τα νέα μέτρα της Fed για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εκλαμβάνονται ως ανησυχία των ΗΠΑ για την πορεία του δολαρίου, σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής αναλυτή της Investec Asset Management, Θάνο Παπασάββα. Την άποψή του συμμερίζονται περισσότεροι αναλυτές.

O Παπασάββας θεωρεί ότι η πολιτική που θα επιχειρήσει να ασκήσει ο Ben Bernanke αποτελεί φαύλο κύκλο. Αν ανησυχεί για τη δυναμική του δολαρίου και θέλει να ενισχύσει την αγορά, καταφέρνει από την άλλη να επιφέρει πληθωριστικές πιέσεις που θα κάνουν το νόμισμα να χάσει περαιτέρω έδαφος έναντι του ευρώ. Ο Παπασάββας υπενθυμίζει την εν πολλοίς ανοδική τροχιά του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος τον τελευταίο καιρό, την άνοδο της βρετανικής οικονομίας με άνοδο της ανάπτυξης και των δεικτών PMI και τη συγκυρία ανακοίνωσης εξαιρετικά ελπιδοφόρων αποτελεσμάτων τριμήνου και εξαμήνου από τις κυριότερες βρετανικές τράπεζες (HSBC, Lloyds, Barclays).
Ο ευρωπαίος οικονομολόγος της Capital Economics, Jonathan Loynesm θεωρεί δεδομένη μια νέα κούρσα ανόδου του ευρώ παρότι θεωρεί εύθραυστη την ανάκαμψη στην ανάπτυξη εντός ευρωζώνης.
O Steve Barrow, αναλυτής της Standard Bank του Λονδίνου βλέπει “δύσκολες μέρες για το δολάριο”. Ακόμη κι αν πρακτικά δεν επιφέρουν πληθωρισμό στην αγορά οι στρατηγικές της Fed, ο Barrow εκτιμά πως η ψυχολογία της αγοράς και μόνο και οι κερδοσκόποι θα δώσουνξ ώθηση στις βασικές τιμές προϊόντων.
Ο Peter Cardillo, αναλυτής της Avalon αρκείται να πι πως το επόμενο διάστημα θα είναι ένα τεστ για το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης