Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ και τη ΒοΕ

tags :
Αμετάβλητα τα επιτόκια  από την ΕΚΤ και τη ΒοΕ
(upd)Αμετάβλητο στο 1% διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 1,00 %, 1,75 % και 0,25 % αντιστοίχως.
Αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό επιτόκιο διατήρησε και η Bank of England, όπως αναμενόταν, διατηρώντας παράλληλα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 200 δισ. στερλινών, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που εμμένουν στη βρετανική οικονομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρική Τράπεζας, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική της, διατηρώντας τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,5%. Η Επιτροπή είχε διακόψει την πολιτική αγοράς ομολόγων το Φεβρουάριο, ωστόσο είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των αγορών αν οι συνθήκες επιδεινώνονταν.
Αν και τα πρακτικά της συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος του μήνα, αναμένεται και πάλι το μέλος της νομισματικής επιτροπής, Andrew Sentance, ότι ζήτησε την αύξηση των επιτοκίων, όπως άλλωστε είχε πράξει και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Κύριο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ΒοΕ είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος παραμένει πάνω από το 3%, την ώρα που ο στόχος της Τράπεζας είναι στο 2%, δεδομένης και της φάσης ύφεσης που βρίσκεται η οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης