Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαχωρίζει τις επενδυτικές της δραστηριότητες η Goldman Sachs – Γιατί το κάνει;

Διαχωρίζει τις επενδυτικές της δραστηριότητες η Goldman Sachs – Γιατί το κάνει;
Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να συμμορφωθούν με τον νέο κανόνα που θα διέπει το θεσμικό πλαίσιο του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου, του γνωστού πλέον κανόνα Volcker.

Goldman Sachs και Citigroup δρομολογούν τις απαραίτητες αλλαγές στη δομική τους σύνθεση ώστε να μην πληγούν τα κέρδη τους από τις δραστηριότητες trading από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του νέου κανόνα.
Πιο συγκεκριμένα, η Goldman, το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει ανακοινώσει το διαχωρισμό μέρους των επενδυτικών της δραστηριοτήτων, και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με το proprietary trading (χρηματοοικονομικές συναλλαγές για ίδιο λογαριασμό), ώστε να μην υπόκεινται στους περιορισμούς του νέου νόμου.
Σύμφωνα με τον κανόνα Volcker οι επενδύσεις για ίδιο λογαριασμό θα περιορίζονται στο 3% ή και λιγότερο του κεφαλαίου του Tier 1 των τραπεζών. Μάλιστα, οι τράπεζες δε θα έχουν τη δυνατότητα να «σώσουν» τυχόν «κακές» επιλογές του εν λόγω κλάδου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου η Goldman Sachs θέλει να μπει δυναμικά στο συγκεκριμένο τομέα χωρίς περιορισμούς καθώς οι εκτιμήσεις για την πορεία των αγορών ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του 2010 αναμένονται θετικές. Σύμφωνα με αναλυτές, κατά τη διάρκεια εισαγωγής του κλάδου στους νέους κανόνες κερδισμένες θα είναι οι τράπεζες που θα επιδείξουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης