Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαλλοι στην Barclays με την κυβέρνηση Κάμερον για την τραπεζική επιτροπή

tags :
Έξαλλοι στην Barclays με την κυβέρνηση Κάμερον για την τραπεζική επιτροπή
“Η μεθόδευση της βρετανικής κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αγενής”. Μ' αυτά τα λόγια ο John Varley, εκτελεστικός διευθυντής της Barclays προσπάθησε να προκαταλάβει το πόρισμα της Τραπεζικής Επιτροπής, που συστάθηκε από την κυβέρνηση Κάμερον για να αποφασίσει αν πρέπει οι παγκόσμιες τράπεζες  - με έδρα την Αγγλία – να κατατεμαχιστούν.

Η Μεγάλη Βρετανία ακολουθεί ένα μοντέλο επιθετικό προς τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους από υπερατλαντικές επενδύσεις. Η Barclays νιώθει να θίγονται τα συμφέροντά της και ο John Varley βάζει το στήθος του μπροστά.
“Αυτές οι πρακτικές είναι ιμπεριαλιστικές και τα άτομα που τις προωθούν δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας. Δυσκολεύομαι να πειστώ ότι οι κινήσεις αυτές δεν έχουν πρόθεση, αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες.
Ο πρόεδρος της Barclays, Marcus Agius δήλωσε χθες: “Είμαι σίγουρος ότι όλες οι τράπεζες θα αντιληφθούν τα συμφέροντά τους και θα αντιδράσουν επιφυλασσόμενες για κάθε δικαίωμά τους”. Σε περίπτωση που τα πράγματα εκτραχυνθούν και η κυβέρνηση Κάμερον παραμείνει άτεγκτη, στελέχη της Barclays διαρρέουν την πληροφορία ότι η βρετανική τράπεζα θα προτιμούσε να... απαρνηθεί τη Μεγάλη Βρετανία και να δηλώσει ως πρωταρχική έδρα του πολυεθνικού ομίλου μια πόλη των ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού πλην Ευρώπης διατηρεί γραφεία και χρηματοπιστωτικό μερίδιο αγοράς.
Η Barclays, που μόλις χθες ανακοίνωσε κέρδη 6,27 δισεκατομμύρια δολάρια προ φόρων για το δεύτερο τρίμηνο του 2010, θίγεται περισσότερο από τις άλλες τράπεζες επειδή δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση να διαχωριστεί από την επενδυτική Barclays, η οποία την τροφοδοτεί με κεφάλαια εντός του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης