Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη σε Ιταλία και Ισπανία

 Με αργούς ρυθμούς η ανάκαμψη σε Ιταλία και Ισπανία
Συνέχισε την ανάπτυξη της η Ιταλική οικονομία και το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το ΑΕΠ διευρύνθηκε 0,4% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, ενώ σε σχέση με πέρυσι, το ΑΕΠ διευρύνθηκε 1,1%.
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών τον Ιούλιο, επιβοηθούμενη από την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Μεγαλύτερη ανάπτυξη σημείωσε και το ΑΕΠ της Ισπανίας κατά το β’ τρίμηνο του έτους, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας τον μήνα Ιούλιο, το ΑΕΠ της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 0,2% συγκριτικά με αυτό του πρώτου τριμήνου. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε κατά 0,2%.
Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα εν λόγω μέτρα μείωσης του ελλείμματος μπορεί να προκαλέσουν νέα «βουτιά» στο ΑΕΠ της Ισπανίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σημειώνεται εδώ ότι το πρώτο τρίμηνο το ΑΕΠ της χώρας είχε επιστρέψει σε ρυθμό ανάπτυξης 0,1%, μετά από έξι διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης του.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης