Τελευταία Νέα
Διεθνή

AIG: Σχεδιάζει επαναγορά του ποσοστού του δημοσίου

tags :
AIG: Σχεδιάζει επαναγορά του ποσοστού του δημοσίου
(upd)Διαδικασίες για την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών του αμερικανικού δημοσίου ξεκινά ο ασφαλιστικός όμιλος AIG, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Robert Benmosche.
Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό δημόσιο κατέχει το 80% της AIG μετά τη βοήθεια των 182,3 δισ. δολ που είχε παράσχει το 2008, μέσω του TARP.
Μετά τη βοήθεια που έλαβε η AIG το 2008 προέβη σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις μονάδων και χαρτοφυλακίων για την ενίσχυση των ισολογισμών της.
Εν τω μεταξυ, στα 2,66 δισ. δολ. υποχώρησαν οι ζημιές της AIG το δεύτερο τρίμηνο, από ζημίες 4,4 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Τα προ φόρων έσοδα της AIG από συνεχιζόμενες ασφαλίσεις διαμορφώθηκαν στα 2,2 δισ. δολ το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με τα 908 εκατ. δολ. που είχαν ανέλθει το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Το αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως σε επιβαρύνσεις 3,3 δισ. δολ. από απομειώσεις υπεραξίας (impairment of goodwill) σε διακοπείσες δραστηριότητες που πρόκειται να πουληθούν στη MetLife Inc.
Αναλυτικότερα το β' τρίμηνο ο κλάδος των γενικών ασφαλειών σημείωσε κέρδη 879 εκατ. δολ. (από 710 εκατ. δολ. πέρσι), ο κλάδος ζωής και συντάξεων σημείωσε κέρδη 1,123 δισ. δολ. (από ζημίες 160 εκατ. δολ πέρσι) ενώ οι επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας ζημίωσαν κατά 474 εκατ. δολ. από 1.090 δισ. δολ. πέρσι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης