Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 9,5% παρέμεινε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

tags :
Στο 9,5% παρέμεινε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο
Στο 9,5% διαμορφώθηκε για τον μήνα Ιούλιο η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σταθερότητα έναντι του Ιουνίου (επίσης 9,5%). Οι αναλυτές περίμεναν μικρή αύξηση κατά 0,1%. Οι πρωινές αναλύσεις έκαναν λόγο για ποσοστά του 9,6%. Η αύξηση δεν ήρθε ποτέ αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει.
Μόλις κατά 0,1% αυξήθηκαν οι ωριαίες αμοιβές των εργαζομένων τον Ιούλιο. Σε σχέση με πέρσι, ωστόσο, η άνοδος διαμορφώνεται στο 2,3%. Μέσα στον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 71.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναλυτές περίμεναν γύρω στις 100.000. Χάθηκαν 131.000 θέσεις εργασίας, με τις περισσότερες εξ' αυτών να είναι προσωρινές συμβάσεις που έληξαν. Τα αποτελέσματα των δεικτών της ανεργίας ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Η ανεργία διατηρήθηκε σταθερή λόγω της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού, καθώς οι απογοητευμένοι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν την αναζήτηση εργασίας.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της πιστωτικής πολιτικής της Federal Reserve. Η Fed συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη ενώ πιθανολογείται να παραχωρήσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά χρήματος.
Ο Stephen Wietling,  αναλυτής της Citigroup είχε προειδοποιήσει: "Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί με αργούς ρυθμούς". H Diane Swonk, αναλύτρια της Mesirow Financial τονίζει πως υπάρχουν εκτιμήσεις για 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Μέχρι το τέλος του έτους, οικονομολόγος Dean Maki της Barclays Capital αναμένει 125.00 περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όμως θεωρεί ότι ο στόχος για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2010 πρέπει να είναι οι 150.000. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και απολύσεις.
Ο Jonathan Basile της Credit Suisse δέχεται ότι υπάρχει μια συνέπεια στην αύξηση των θέσεων εργασίας, είναι όμως πιο αμβλεία σε σχέση με αυτή που οραματίζονταν οι επενδυτές. Σίγουρα τα εξαψήφια νούμερα νέων θέσεων δίνουν απλά ανακούφιση στο πρόβλημα, δεν το καταπολεμούν ευθέως. “Οι δομικές αλλαγές στα εργασιακά δεν συνιστούν έναν αριθμό κοντά στις 100.000 ή 150.000 εντυπωσιακό. Αν μιλούσαμε για 200.000 ή 210.000 τότε μάλιστα!”, τονίζει ο Basile.
Τα μισθολόγια των μεγάλων εταιρειών ενισχύθηκαν με προσλήψεις κατά το μήνα Ιούλιο και στις εργοστασιακές εταιρείες ήταν ο έβδομος συνεχόμενος μήνας ανόδου. “Βρισκόμαστε ακόμη στα πολύ πρώιμα στάδια της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας”, τονίζει ο Stephen Stanley, επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Pierport Securities στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης