Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ η Goldman Sachs

Υποβαθμίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ η Goldman Sachs
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ιαπωνική οικονομία προχώρησε η Goldman Sachs, μόλις λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση των προσδοκιών για την αμερικανική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, για την Ιαπωνία, η Goldman Sachs θεωρεί ότι το 2011 θα αναπτυχθεί κατά 1,4%, από 1,7% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, εξαιτίας της εξανέμισης των θετικών επιδράσεων των κυβερνητικών μέτρων οικονομικής ενίσχυσης.
Σύμφωνα με σημερινό report το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών έχει μειωθεί για δεύτερο συνεζόμενο μήνα, ενώ και οι εξαγωγές της έχουν σημειώσει επιβράδυνση. Τα κίνητρα που παρέχει η ιαπωνική κυβέρνηση για την κατανάλωση έχουν αρχίσει και φθίνουν γεγονός που έχει πλήξει την ανάπτυξη από το τρίμηνο που πέρασε.
Αναμένουμε σημάδια σταδιακής επιβράδυνσης της οικονομίας, δηλώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, ενώ η προοπτική της λήξης των ενισχυτικών μέτρων το Δεκέμβριο, δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες για την πορεία της ιαπωνικής ανάκαμψης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι αναλυτές της Goldman Sachs προχώρησαν στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων τους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένουν από τη Fed να απαντήσει στα υψηλά επίπεδα ανεργίας με «έναν ακόμη γύρο -αντίθετο με τα καθιερωμένα- χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής», συμπεριλαμβανομένου και νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Με επικεφαλείς τους Jan Hatzius και Ed McKelvey, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το 2011 θα διαμορφωθεί στο 1,5% σε ετήσια βάση το β’ 6μηνο του 2010, ενώ το 2011 θα διαμορφωθεί στο 1,9%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,4%.
Στις αρχές του 2011 η ανεργία στις ΗΠΑ θα ανέλθει στο 10%, όπου και θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτιμά επίσης η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης