Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί τα βάζουν με τις τράπεζες και ζητούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία

tags :
Οι Βρετανοί τα βάζουν με τις τράπεζες και ζητούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία
Κοινή δράση από τις έξι μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην εγχώρια αγορά. Στην παραίνεση του  Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας, George Osborne για χρήση των κερδών τους, όπως τα ανακοίνωσαν για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, για επιχειρηματικές δραστηριότητες, η Βρετανική Τραπεζική Ένωση απαντά θετικά.
Ο Πρόεδρός της, Stephen Green πήρε πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή στον Osborne. Το περιεχόμενο του κειμένου αφορά προτεινόμενες δράσεις των κορυφαίων τραπεζών της χώρας με στόχο τη βιωσιμότητα των εγχώριων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας δάνεισε τις τράπεζες της χώρας με 200 δισεκατομμύρια λίρες κατά την περίοδο της κρίσης το 2008. Τώρα ο Osbourne θεωρεί πως ήρθε η σειρά των τραπεζών να ενισχύσουν την αγορά. Ο Green διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις και θα ρίξουν χρήμα στην αγορά. Μάλιστα, ενημέρωσε πως η Βρετανική Τραπεζική Ένωση έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές για τη σύσταση μιας νέας επιτροπής συντονισμένης επιχειρηματικής δράσης όπου θα έχουν ενεργή συμμετοχή, πλην των τραπεζών της Ένωσης, τόσο το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, όσο και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και το Επικουρικό Ταμείο της χώρας σε συνεργασία και με τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η οποία θα δώσει το κλίμα της επιχειρηματικής πραγματικότητας της χώρας και συνεπώς θα υποδείξει τους ασθενικούς τομείς της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης