Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις αναλυτών για την κυβερνητική στήριξη στην AIG - Πιθανή νέα ΑΜΚ

tags :
Αντιδράσεις αναλυτών για την κυβερνητική στήριξη στην AIG - Πιθανή νέα ΑΜΚ
Το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικής αύξησης κεφαλαίου από τις αμερικανικές θα αντιμετωπίσει η American International Group, καθώς το outlook των αποτελεσμάτων της τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται αρνητικό.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, είναι πολύ πιθανό να κάνει χρήση του νόμου, που της επιτρέπει, αφού κατέχει το 80% του ασφαλιστικού ομίλου, να υποχρεώσει την AIG να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του stress test που υποβάλλεται η εταιρεία.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 6 Αυγούστου, η Federal Reserve με τη συνεργασία της οποία ερευνάται η κεφαλαιακή επάρκεια του ασφαλιστικού ομίλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και νέου πακέτου ενίσχυσης της εταιρείας, σε περίπτωση που η διάσωση της κριθεί αναγκαία για το σύστημα.
Έντονες επικρίσεις έχουν εκφραστεί από αναλυτές που θεωρούν ότι η υποστήριξη αυτή που δέχεται η AIG βάλλει κατά του κλάδου και του υγιούς ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τον William Poole της Merk Investments, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Federal Reserve Bank του St. Louis, η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τον όμιλο να σταθεί με τα δικά του μέσα. Η εταιρεία έχει περίπου 37 δισ. δολ. επικίνδυνες τοποθετήσει οι οποίες συνδέονται με συμβόλαια.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της  Morningstar,  Bill Bergman, η AIG θα αντιμετωπίσει σημαντικές πιέσεις τα επόμενα τρίμηνα, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους κεφαλαιακής επάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης