Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Μαύρο δεκαήμερο" για το trading της Goldman Sachs

tags :
“Μαύρο δεκαήμερο” είχαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου τα τμήματα trading της Goldman Sachs, καθώς συνεχείς ή ταν οι ζημιές στα trading desks για δέκα ημέρες από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μάλιστα, για τις τρεις ημέρες εξ’ αυτών, οι απώλειες ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια.
Παρόλο που αυτό το 10ήμερο η GS έχασε μέρος των κεφαλαίων της, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από το trading της, ύψους 5,61 δισ. δολαρίων, υπερέβησαν τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών της.
Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου, η GS, συμφώνησε στην καταβολή προστίμου 550 εκ. δολαρίων για τη διευθέτηση της δικαστικής υπόθεσης που αφορούσε κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών.
Η Goldman διέθετε στην αγορά στεγαστικές επενδύσεις τη στιγμή που η συγκεκριμένη αγορά στις ΗΠΑ ήταν υπό κατάρρευση, και είχε «αμελήσει» να πληροφορήσει τους επενδυτές για σημαντικές «λεπτομέρειες» για τις τοποθετήσεις τους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs φέρεται να εξετάζει τον διαχωρισμό ενός μέρους τουλάχιστον της μονάδας private equity της τράπεζας λόγω των νέων κανονισμών που επιβάλλονται στις αμερικανικές τράπεζες μετά την αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Ο κανόνας Volcker στο νέο κανονιστικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το αμερικανικό Κογκρέσο περιορίζει τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές για ίδιο λογαριασμό (proprietary trading) στα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, ενώ επιτρέπει στις τράπεζες να προβαίνουν σε ελάχιστες (de minimus) επενδύσεις σε hedge funds και private-equity funds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης