Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Πάνω από τις 11.000 μονάδες ο Dow ή κάτω από τις 8.000 μονάδες;"- Τι κάνει ο Buffett;

tags :
(upd2)Ιδιαίτερα θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για το μήνα που διανύουμε, καθώς ο κλάδος των επικοινωνιών, των λιανικών πωλήσεων και των υπηρεσιών έχουν σημαντικά περιθώρια στήριξης και ώθησης των αμερικανικών δεικτών.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Heritage Capital, Paul Schatz, ο δείκτης Dow θα κορυφώσει έναν ανοδικό κύκλο στα τέλη του Αυγούστου ή στις αρχές του επόμενου μήνα. Μάλιστα, θεωρεί δε πολύ ρεαλιστικό το σενάριο ότι ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street θα ξεπεράσει τις 11.000 μονάδες και λίγο κάτω από τις 12.000 πριν από το τέλος του έτους, καθώς τα στοιχεία τόσο από το εταιρικό μέτωπο όσο και από την οικονομία θα στηρίξουν την ανοδική τροχιά.
Την ίδια γραμμή ακολουθεί και η Eugene Peroni αντιπρόεδρος της Advisors Asset Management, η οποία θεωρεί ότι οι αγορές έχουν αναπτύξει μία πολύ σημαντική δυναμική, ενώ έχουν μπει σε ένα κύκλο που προοιωνίζει περαιτέρω άνοδο το επόμενο τουλάχιστον διάστημα. Αν και αν δεις τις αγορές επιδερμικά μπορεί να φανεί ότι διανύουν μία περίοδο νηνεμίας, ωστόσο όμως, αν παρατηρήσουμε τις ροές κεφαλαίων μπορούμε να διακρίνουμε αυτή τη δυναμική που υπόσχεται περαιτέρω άνοδο.
Αντίθετος με τις παραπάνω απόψεις εμφανίστηκε ο Daniel Niles, της Alpha One Capital Partners, ο οποίος θεωρεί ότι η αγορά οδεύει σε μία πολύ μεγάλη πτώση από τώρα μέχρι και το τέλος του έτους. Η επενδυτική δραστηριότητα επιβραδύνεται και η αγορά ομολόγων δείχνει τις ανησυχίες των επενδυτών για νέα ύφεση και αποπληθωρισμό. Μάλιστα ο Niles ανέφερε ότι δεν θα εκπλαγεί αν δει διόρθωση 20-25% τα επόμενα δύο χρόνια

Πουλά μακροπρόθεσμα αμερικανικά ομόλογα ο Buffett

Νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν αρχικά βλέπει να έρχεται η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett, γι' αυτό και προχωρά σε αναδιαρθρώσεις στα χαρτοφυλάκια του. Το 21% του συνόλου των τοποθετήσεων του, συμπεριμβανομένων κρατικών τίτλων, τίτλων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εταιρικών ομολόγων, αφορούν σε διάρκειες κάτω του ενός χρόνου, έναντι 18% στο τέλος του περασμένου Μαρτίου και 16% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου πέρυσι.
Ο Buffett της Berkshire Hathaway δε χάνει ευκαιρία να προειδοποιήσει για τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες και ενισχύονται από τα ελλείμματα της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η  Fed τα δύο τελευταία χρόνια διπλασίασε τον ισολογισμό της, κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχίσει και από σήμερα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης