Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Δειλή" παρέμβαση της Fed στην αμερικανική ανάκαμψη - Παραμένουν τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά

tags :
Αμετάβλητα στο 0,25% ανακοίνωσε ότι διατηρεί τα επιτόκια η Fed, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι πιο μετριοπαθής από ότι αναμενόταν...
Η νομισματική επιτροπή της Fed αποφάσισε να επανεπενδύσει τα ρευστά διαθέσιμα που έχει ήδη εξασφαλίσει η τράπεζα όταν λήξουν οι τοποθετήσεις της σε ομόλογα με ενυπόθηκες εξασφαλίσεις προκειμένου να αγοράσει νέους ενυπόθηκους τίτλους ή γραμμάτια αμερικανικού δημοσίου.
Πρόκειται για κεφάλαια ύψους 100-180 δισ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν από τα διασωθέντα χρέογραφα MΒS τα οποία η Fed είχε αγοράσει την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η εν λόγω κίνηση είναι "μικρή". Οι αξιωματούχοι της Fed χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο μέτρο "συμβολικό", καθώς δεν διευρύνεται ο ισολογισμός αλλά παραμένει στα ίδια επίπεδα.
Η Fed τόνισε για μια ακόμη φορά ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για "μακρά" περίοδο.
Υπενθυμίζεται ότι ενάμιση μήνα μόλις πριν, δια στόματος Βernanke, η Fed είχε θέσει ως προτεραιότητα τη συρρίκνωση του ισολογισμού της κάτι το οποίο σήμαινε και σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, γεγονός το οποίο βέβαια δεν συνέβη. Το αντίθετο μάλιστα, γεγονός το οποίο προκάλεσε τις αντιδράσεις του διοικητή της Fed του Κανσας Τ. Hoenig ο οποίος υποστήριξε για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση τη σταδιακή κλιμάκωση των επιτοκίων.


news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης