Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεργία και κατανάλωση θα καθηλώσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

tags :
Ανεργία και κατανάλωση θα καθηλώσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Η έλλειψη θέσεων εργασίας και η πτώση της κατανάλωσης θα επιβαρύνει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg, το 10ήμερο 31 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 67 αναλυτών, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα διαμορφωθεί στο 2,55%, σε ετήσια προσαρμοσμένο μέγεθος, χαμηλότερα δηλαδή από το 2,8% που εκτιμούσαν τον προηγούμενο μήνα.
“Αν τα βάλουμε κάτω απλά, η ανάπτυξη στις θέσεις εργασίας στονιδιωτικό τομέα δεν έχει βελτιωθεί καθόλου, όπως περιμέναμε”, σημειώνει ο John Silvia, επικεφαλής οικονομολόγος της Wells Fargo Securities, προσθέτοντας ότι αυτό που ενισχύει την ανάπτυξη είναι η κατανάλωση, αλλά και αυτή κινείται με πάρα πολύ χαμηλούς ρυθμούς.
Η κατανάωση, η οποία συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη κατά 70% θα αναπτυχθεί το 2010 κατά 1,5%, χαμηλότερα από το 2,4% που είχε εκτιμηθεί ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Αναφορικά με την ανεργία, οι οικονομολόγοι αναμένουν να διαμορφωθεί στο 9,6% το 2010 και στο 9,1% το 2011. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 9,5% μετά από το υψηλό 26 ετών που είχε ανέλθει τον περασμένο Οκτώβριο, ήτοι στο 10,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης