Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 1250 μονάδες βλέπουν οι αναλυτές τον S&P τέλος του 2010 – Προσδοκίες για νέες επενδύσεις

tags :
Στις 1250 μονάδες βλέπουν οι αναλυτές τον S&P  τέλος του 2010 – Προσδοκίες για νέες επενδύσεις
Η ενίσχυση της ρευστότητας της αμερικανικής αγοράς από τη Fed ενδέχεται να ενισχύσει τους δείκτες της Wall Street ως τα τέλη του έτους. Αυτό εκτιμούν τουλάχιστον επενδυτές και αναλυτές.
Ο Andrew Burkly, στρατηγικός αναλυτής της Brown Brothers Harriman εκτιμά ότι ο δείκτης S&P 500 θα κινηθεί σταθερά ανοδικά το ερχόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 1130 μονάδων εντός του Αυγούστου και να χτυπήσει “ταβάνι” στις 1250 μονάδες στα τέλη του 2010.
Οι επενδυτές δεν εκτιμούν με τα ίδια κριτήρια τις ανακοινώσεις της Fed με αυτά των αμερικανών οικονομολόγων που λειτουργούν για λογαριασμό της κυβέρνησης. Οι εκτιμήσεις έχουν να κάνουν με την προοπτική ενός διττού κέρδους. Η αγορά κρατικών ομολόγων αναμένεται το ερχόμενο διάστημα να σημειώσει μεγάλη άνθηση με τις ευλογίες της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι τιμές αγοράς του αμερικανικού χρέους είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και το ρίσκο αγοράς μειώνεται μετά την αύξηση της παρεμβατικότητας. Από την άλλη, η αγορά ομολόγων θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που συνεπάγεται άνοδο των επενδύσεων, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του επόμενου διαστήματος στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Μια ώθηση στις επενδύσεις, θα σπρώξει ανοδικά και την ανάπτυξη, οπότε αναμένεται και αντίστοιχη άνοδος των τιμών των μετοχών. Ο Steve Massocca της Wedbush Securities εκτιμά ότι οι κινήσεις της Fed ήταν με επιβεβλημένες, ενίσχυσαν την αίσθηση της ασφάλειας στην αγορά ότι κάτι κινείται και οι ΗΠΑ προβαίνουν σε δράσεις. Είναι φανερό ότι δόθηκε διέξοδος στον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστούν επενδύσεις και κεφάλαια για το επόμενο διάστημα. Ο Massocca θεωρεί ότι οι ανακοινώσεις λειτούργησαν ως ένεση αισιοδοξίας στο σύστημα και τώρα “υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές”.
O James Paulsen της Wells Capital Management παραδέχτηκε ότι εξεπλάγη από τη  θετική αντίδραση της χρηματαγοράς. Οι περισσότεροι δείκτες κλάδων που έχουν να κάνουν με την οικονομία, τις συμμετοχές και την παραγωγή κινήθηκαν ανοδικά. “Περίμενα σίγουρα την αύξηση του ενδιαφέροντος για τα ομόλογα, περίμενα την έκρηξη στις τιμές των εμπορευμάτων και στη ζήτηση, ανέμενα το δολάριο να βγει από το λήθαργο αλλά δεν περίμενα και θετική αντίδραση στην αγορά”, τόνισε ο Paulsen.
Οι ΗΠΑ χρειάζονται ελπίδα για να συνεχίσουν αλλά καλούνται τώρα να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης. Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχει ο Bernanke κι άλλον άσο να βγάλει από το μανίκι;

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης