Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Αδύναμες οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας

tags :
BoE: Αδύναμες οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας
Αδύναμες οι προοπτικές της  βρετανικής οικονομίας σύμφωνα με τη Bank οf England. Η Κεντρική Τράπεζα της Γηραιάς Αλβιώνας προβλέπει ο πληθωρισμός της Μεγάλης Βρετανίας θα υποχωρήσει κάτω από το 2% στους πρώτους μήνες του 2012.
Ο διοικητής της τράπεζας, Mervyn Allister King θεωρεί ότι τα δεδομένα της προβληματικής ρευστότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά θα πλήξουν τον πληθωρισμό της χώρας.
Η ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας εκτιμάται σε κατώτερα επίπεδα για τα δύο επόμενα χρόνια, καθώς σύμφωνα με την ΒοΕ η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει στο 3%, από 3,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Τα αρνητικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Bank of England προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα έναντι του δολαρίου.
“Η νομισματική μας πολιτική δεν είναι ακόμα ομαλή”, είχε δηλώσει ο King πριν δύο εβδομάδες ενώ για το ζητούμενο της ανάπτυξης είχε τονίσει ότι η χώρα του έχει αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά της να διανύσει.
Η πτώση του πληθωρισμού της χώρας θα έρθει, σύμφωνα με τις καινούριες εκτιμήσεις με πολύ πιο αργούς ρυθμούς απ' αυτούς που εκτιμούσε η τράπεζα στις αρχές του έτους. Ο King απέδωσε τις αρνητικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στην αύξηση του ΦΠΑ από τον Υπουργό Οικονομικών George Osbourne από 17,5% σε 20%. Για πρώτη φορά μετά το 1992 η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας στέλνει απολογητικό γράμμα με νέες, διορθωμένες μακροοικονομικές εκτιμήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
“Δεν αντιληφθήκαμε το μέγεθος της σοβαρότητας του προβλήματος εξ αρχής”, ομολόγησε ο Πρόεδρος της Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης