Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM: Μειωμένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις αγορές

FXCM: Μειωμένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις αγορές
Η χθεσινή ανακοίνωση των επιτοκίων της Αμερικής προκάλεσε έντονη αντίδραση στην αγορά, με το δολάριο να βρίσκεται υπό έντονη πίεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της FED ότι σκοπεύει να επανεπενδύσει τα έσοδα από τα ενυπόθηκα ομόλογα σε μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.
Ενώ η πρώτη αντίδραση της αγοράς ήταν να πουλήσει δολάρια, καθώς η ανησυχία της FED επηρέασε και τους μεγάλους παίκτες, η πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ασία μετά και από τα όχι ενθαρρυντικά νέα για την ανάπτυξη στην Κίνα, μείωσε τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου από την αγορά, η οποία τελικά προχώρησε στην αγορά δολαρίων.
Αν και σε αυτή τη φάση τα νέα για το δολάριο είναι αρνητικά, υπάρχει περιθώριο αναστροφής της εικόνας αν η διάθεση για ρίσκο φύγει από την αγορά. Ήδη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Αμερικής και της Ευρώπης στέκονται μπροστά από σημαντικές αντιστάσεις διατηρώντας οριακά την ανοδική τους τάση, ενώ οι δείκτες της Ασίας με τη χθεσινή τους πτώση διέσπασαν τις πρώτες σημαντικές στηρίξεις. Το σημερινό ημερήσιο κλείσιμο και η ανάλυση της συμπεριφοράς των αγορών μετά τη χθεσινή κίνηση έκπληξη της FED θα μας δώσει περισσότερες ενδείξεις. Τα πρώτα σημάδια πάντως μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η διάθεση για ρίσκο μάλλον κλονίζεται και σε μια τέτοια περίπτωση το δολάριο είναι πολύ πιθανό να κινηθεί ανοδικά παρά τα έκτακτα μέτρα.
Το ευρώ σε σχέση με το δολάριο  βρίσκεται μια ανάσα από την περιοχή του 1,3000 η οποία οριοθετεί την αντιστροφή της ανοδικής τάσης που επικρατεί μετά τα χαμηλά του Ιουνίου, ενώ πιθανή κίνηση κάτω από αυτά τα επίπεδα θα ανοίξει το δρόμο για την περιοχή του 1,2750-2800 όπου εντοπίζονται τα επόμενα επίπεδα στήριξης.
Το Γεν που δείχνει να είναι η βασική επιλογή των επενδυτών όταν η διάθεση για ανάληψη ρίσκου κυριαρχεί, δοκιμάζει την περιοχή των 85,00 σε σχέση με το δολάριο (USD/JPY), ενώ ενισχύεται τόσο με το ευρώ όσο και με τη στερλίνα δείχνοντας ότι η ανοδική του τάση θα έχει συνέχεια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης