Διεθνή

Μ. Mobius: Αφήστε τις Κεντρικές Τράπεζες να "ρίξουν" χρήμα στην αγορά

Μ. Mobius: Αφήστε τις Κεντρικές Τράπεζες να
Οι φόβοι για διπλή ύφεση είναι πολύ “καλοί” για την αγορά, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή ρευστότητας, δήλωσε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Τempleton Emerging Markets Group, Mark Mobius, ο οποίος θεωρεί πολύ καλή την κίνηση των κεντρικών τραπεζών να προσφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα χρήματος στις αγορές.
Η μεγαλύτερη ανησυχία του Mobius αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτατη άνοδος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που προωθούν οι εταιρείες, γεγονός που ασκεί πιέσεις στις τιμές των μετοχών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι περίπου οι ΑΜΚ από την αρχή του έτους έχουν φτάσει τα 90 δισ. δολ., από 89 δισ. δολ. που ήταν ολόκληρο το 2009.
Αναφορικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες, ο Mobius επισημαίνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες σε αγορές όπως το Πακιστάν, η Ταϋλάνδη και η Ρωσία, οι οποίες μπορεί να φαίνονται επικίνδυνες, ωστόσο όμως προσφέρουν σημαντικές αποτιμήσεις και οι συναλλαγές που καταγράφουν είναι θετικές.
Ανησυχίες επιπέον εξέφρασε για την αγορά της Κίνας, και ιδιαίτερα τον κλάδο των ακινήτων, ενώ περιμένει μέχρι το τέλος του έτους να υποχωρήσουν οι τιμές κατά 10%. Γι' αυτό το λόγο οι τράπεζες της χώρας προχωρούν σε αυξήσεις κεφαλαίου, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες ζημιές από την πτώση των τιμών των ακινήτων. Αναφορικά με την ανάπτυξη της χώρας, ο μεγαλοεπενδυτής την τοποθετεί μεταξύ 8% και 9% το 2010

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης