Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Taleb: "Ποντάρω στο ότι θα καταρρεύσουν τα αμερικανικά ομόλογα"

Ν. Taleb:
Στην κατάρρευση των αμερικανικών ομολόγων στοιχηματίζει ο γνωστός  hedge fund manager και συγγραφέας, Nassim Nicholas Taleb, δηλώνοντας ότι είναι εξαιρετικά απαισιόδοξος για την οικονομία της χώρας. Σύστησε μάλιστα στους επενδυτές να ξεφορτωθούν τις μετοχές, διατηρώντας ρευστά διαθέσιμα απέχοντας από τις κεφαλαιαγορές.
Ο Taleb έχει γράψει τα διάσημα βιβλία “Ο μάυρος κύκνος” και “Στην πλάνη του τυχαίου”,   εργάστηκε αρκετά χρόνια στα παράγωγα στη Νέα Υόρκη, μέχρι που τα παράτησε για να ασχοληθεί με βιβλία και διαλέξεις.
Ο κύριος κίνδυνος στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι τα κυβερνητικά ελλείμματα, επισημαίνει ο Taleb, καθώς θεωρεί ότι τα προγράμματα και οι στόχοι που έχουν τεθεί από τις κυβερνήσεις δεν πρόκειται να αποδόσεις στο χρονικό ορίζοντα που έχουν ορίσει.
Ο εκκεντρικός συγγραφέας, όπως τον χαρακτηρίζουν πολλού θαυμαστές του εξαιτίας των παραδειγμάτων που δίνει για να εξηγήσει τις απόψεις του, έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των επιτοκίων γεγονός που θα επηρεάσει τα μεσο-μακρο-πρόθεσμα ομόλογα. Εξαιτίας της δυνατότητας που έχουν οι κεντρικές τράπεζες να τυπώνουν χρήμα, αυτό θέτει σε κίνδυνο τη νομισματική πολιτική, τα επιτόκια και τον υπερπληθωρισμό. Ο δανεισμός δυσχεραίνει και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αντισταθμίσουν μετά το σπιράλ των επιπτώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης