Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο τα μισά deal της τετραετίας 2005-2008 απέδωσαν

Μόνο τα μισά deal της τετραετίας 2005-2008 απέδωσαν
Πάνω από τις μισές εξαγορές και συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2005-2008 παγκοσμίως έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περίπου 53 εταιρείες που διενέργησαν την εν λόγω τετραετία κάποιο deal, ανάμεσα στις οποίες και οι  McClatchy, Boston Scientific και Sprint Nextel, αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται κάτω από την τιμή που πλήρωσαν για την εξαγορά άλλων εταιρειών.
Το διάστημα αυτής της τετραετίας που χαρακτηρίστηκε από χρηματοπιστωτικό boom, τα μεγάλα deals έφτασαν σε αξία περίπου τα 10 τρις δολάρια, για να σταματήσει ο ρυθμός από τα τέλη του 2007 όταν και ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση. Το προηγούμενο έτος, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις έφτασαν μόλις τα 1,8 τρισ. δολ.
Από τα πιο επιτυχημένα deals “χρεώνεται” ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett, η εταιρεία του οποίου, η Berkshire Hathaway αγόρασε την PacifiCorp έναντι 5,1 δισ. δολ. το 2006. Μετά την Berkshire ακολουθεί η Suez η οποία βρίσκεται στη διαδικασία απορρόφησης της βελγικής Electrabel (16,2 δισ. ευρώ), ενώ έχει ήδη αγοράσει και τη γαλλική Gaz de France.
Από τα πιο αποτυχημένα deal της τετραετίας αναδείχθηκαν η εξαγορά της  Guidant από την Boston Scientific έναντι του ποσοσύ των 27,5 δισ. δολ. το 2006, και της συγχώνευσης της Sprint με τη Nextel το 2005, με το κόστος της συμφωνίας να φτάνει τα 36 δισ. δολ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης