Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Επενδύστε σε εμπορεύματα τροφίμων"!

Την προτίμηση τους δείχνουν οι αναλυτές στα εμπορεύματα τις τελευταίες μέρες μετά τις εξελίξεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς η μείωση της προσφοράς μπορεί να προμηνύει ένα ράλι στα εμπορεύματα που συνδέονται περισσότερο με τα τρόφιμα.
Η περιοχή αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περίοδο ξηρασίας, γεγονός που επιδεινώνει την παραγωγικότητα της σοδειάς εξαιτίας και των πυρκαγιών που κατακαίνε εκτάσεις. Μάλιστα, στον Καναδά, ο οποίος έχει μία από τις μεγαλύτερες σοδειές, οι αγρότες έχουν έρθει αντιμέτωποι με πλημμύρες.
Κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου, επισημαίνει ο πρόεδρος της  Commodity Information Systems,  Bill Gary, ο οποίος θεωρεί ότι το ράλι στα εμπορεύματα θα συνεχιστεί. Μάλιστα, ο Gary θεωρεί ότι τα εμπορεύματα τροφίμων θα είναι πολύ πιο επικερδή ακόμη και από το αργό πετρέλαιο.
Ο Adam Klopfenstein της Lind-Waldock (βραχίονας της MF Global) θεωρεί ότι πολλά από τα εμπορεύματα θα υπεραποδόσουν μέχρι το τέλος του 2010. Τα εμπορεύματα της σόγιας, του καλαμποκιού και της σίκαλης θα είναι αυτά που θα αποδώσουν πάρα πολλά σε σχέση με τα υπόλοιπα εμπορεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης