Διεθνή

Η ανάπτυξη της Γερμανίας κάνει τη ζωή του Τρισέ δύσκολη…

tags :
Η ανάπτυξη της Γερμανίας κάνει τη ζωή του Τρισέ δύσκολη…
Τη… ζωή δύσκολη κάνει στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ η ανάπτυξη σε επίπεδα ρεκόρ που παρουσίασε η γερμανική οικονομία, μεταδίδει δημοσίευμα του Bloomberg, με χαρακτηριστικό τίτλο «Πονοκέφαλο προκαλεί στον Τρισέ η ανάπτυξη της Γερμανίας που υπερτερεί έναντι των άλλων χωρών»

Την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα 20 χρόνων, τα κράτη του Νότου ακόμη προσπαθούν να ανακάμψουν από την κρίση χρέους.
Η ύφεση της Ελλάδας βαθαίνει, η ανάπτυξη της Ισπανίας αποδείχθηκε κατώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών και οι επενδυτές στρέφουν ξανά την προσοχή τους στα κρατικά ελλείμματα.
«Η κατάσταση αυτή θα αποτελέσει μεγάλο πονοκέφαλο για την ΕΚΤ. Εάν η ΕΚΤ ήταν η Bundesbank θα προχωρούσε άμεσα στην αύξηση των επιτοκίων. Αλλά η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια κίνηση» δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg o Marco Annunziata, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit.
Ο Τρισέ προσπαθεί να ακολουθήσει μια πορεία τέτοια ώστε και την υπερθέρμανση της Γερμανίας να αποτρέψει, αλλά και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους να απομακρύνει.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης