Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζουν τις αγορές ευρωπαϊκών και ιαπωνικών ομολόγων οι Κινέζοι

Συνεχίζουν τις αγορές ευρωπαϊκών και ιαπωνικών ομολόγων οι Κινέζοι
Bullish έναντι του ευρώ και του γιεν σε αντίθεση με το δολάριο φαίνεται να μετατρέπεται η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα σε συναλλαγματικά αποθέματα στον κόσμο. Σύμφωνα με τον σύμβουλο της επιτροπής συναλλάγματος της χώρας,  Yu Yongding, η Κίνα έχει ήδη αγοράσει μεγάλη ποσότητα ευρωπαϊκών ομολόγων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής χρηματοοοικονομικών υποθέσεων της Ιαπωνίας στις 9 Αυγούστου η Κίνα αγόρασε περίπου 1,73 τρισ. γιεν (20,1 δισ. δολ.) ιαπωνικού χρέους.
Αν και ο ρυθμός αγοράς ιαπωνικού χρέους είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων πέντε ετών, ο Yu της Επιτροπής της Κίνας επιμένει ότι βασική αρχή της χώρας είναι η δασπορά, επισημαίνοντας ότι προτίθενται να συνεχίσουν τις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων. Η ασιατική χώρα μείωσε το πρώτο πεντάμηνο του έτους τα χαρτοφυλάκια αμερικανικών ομολόγων κατά 7,7% κατά 72,2 δισ. δολ.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Federal Reserve των ΗΠΑ ανακοίνωσε παράταση του προγράμματος αγοράς αμερικανικών ομολόγων και επανεπένδυσης των ήδη αγορασμένων που λήγουν, με αποτέλεσμα να οδηγούν της εκτιμήσεις για περαιτέρω πτώση του αμερικανικού νομίσματος.
Σύμφωαν με τη UBS δεν υπάρχει κανένα σημάδι πανικού ή έκτακτης ανάγκης από την πολιτική της Fed, καθώς αναμένεται πως θα κινηθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έναντι των αμερικανικών εκδόσεων. Μέχρι τώρα η ζήτηση είναι πολύ ενθαρρυντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης