Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος εποχής για τα "trups" των αμερικανικών τραπεζών

Τέλος εποχής για τα
“Παράθυρο” για την αντικατάσταση του ακριβού δανεισμού με καλύτερους όρους αφήνει ο νέος τραπεζικός νόμος που έχει ψηφιστεί στις ΗΠΑ για τις τράπεζες, καθώς σύμφωνα με την επονομαζόμενη μεταρρύθμιση Dodd-Frank, τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να επαναγοράσουν υβριδικές εκδόσεις, ομολόγων και προνομιούχων μετοχών, ύψους 118 δισ. δολ. που είχαν εκδόσει κατά την περίοδο της κρίσης με υψηλά επιτόκια ώστε να τις καταστήσουν ελκυστικότερες εν μέσω έλλειψης ενδιαφέροντος.
Τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία έχουν ονομαστεί Trups, “trust preferred securities”, έγιναν ανάρπαστα την περίοδο της κρίσης εξαιτίας ακριβώς των υψηλότατων αποδόσεων που προσέφεραν. Ωστόσο όμως, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στα κεφάλαια Tier 1, δίνοντας έτσι ένα επιπλέον κίνητρο στις τράπεζες να τα αντικαταστήσουν με φθηνότερου επιτοκίου κεφάλαια. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2013, όταν και αρχίζει η εφαρμογή του νέου νόμου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ προσοχή από τις τράπεζες, καθώς την επόμενη φορά που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου οι ομολογιακές εκδόσεις θα πρέπει να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές ότι οι αποδόσεις τους είναι ελκυστικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης