Τελευταία Νέα
Διεθνή

Overweight στα εμπορεύματα η Goldman Sachs, αλλά μειώνει τις εκτιμήσεις για τις τιμές

tags :
Overweight στα εμπορεύματα η Goldman Sachs, αλλά μειώνει τις εκτιμήσεις για τις τιμές
Ψήφο εμπιστοσύνης στα εμπορεύματα έδωσε η  Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση, δίνοντας σύσταση overweight, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών για την παγκόσμια ζήτηση τους θα αποκατασταθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εβδομάδα για τα εμπορεύματα ήταν η χειρότερη των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς οι ανακοινώσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία έκαναν του επενδυτές να αμφιβάλουν για την πορεία της ζήτησης τους στα πλαίσια της παγκόσμιας ανάκαμψης.
Ωστόσο, ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τη διαμόρφωση των τιμών τους, καθώς οι αποτιμήσεις στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές υποχωρούν. Πιο συγκεκριμένα, οι ετήσιες προβλέψεις της για τον δείκτη S&P GSCI Enhanced Total Returns διαμορφώθηκαν στο 19% από το 21,6% προηγουμένως μετά την άνοδο των τιμών των γεωργικών εμπορευμάτων και των μετάλλων. Παρατηρήσαμε μια ραγδαία αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων την περασμένη εβδομάδα, παρατηρούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, ωστόσο όμως το γενικότερο momentum δε θα υποστηρίξει τη διατήρηση τους εξαιτίας των αδύναμων μακροοικονομικών από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman τους επόμενους τρεις μήνες οι τιμές του αργού θα ανέλθουν στα $92 το βαρέλι, και οι τιμές του χρυσού στα $1,260 σε τρεις μήνες και στα $1,300 σε έξι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης