Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήρθε η στιγμή για αγορές αμερικανικών μετοχών συστήνουν JP Morgan και BlackRock

Ήρθε η στιγμή για αγορές αμερικανικών μετοχών συστήνουν JP Morgan και BlackRock
Η ταχύτατη υποχώρηση των επενδυτών από τις μετοχές έχουν οδηγήσει την JP Morgan και την BlackRock να θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσει κανείς μετοχές. Και ενώ περίπου 33 δισ. δολάρια έκαναν φτερά από funds που κατέχουν αμερικανικές μετοχές μέσα στο 2010, περί τα 185 δισ. δολάρια επενδύθηκαν σε funds ομολόγων έως τις 31 Ιουλίου του 2010, σύμφωνα με το Investment Company Institute.
Ο David Kelly, επικεφαλής αναλυτής της JP Morgan Funds, θεωρεί ότι παρόλο που οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν υπερβολική ζήτηση, αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ότι η οικονομία πορεύεται προς δεύτερο κύμα ύφεσης μέσα σε διάστημα δύο ετών. Οι επενδυτές έχουν υποτιμήσει τις μετοχές που δείχνουν ιδιαίτερα ελκυστικές αποτιμήσεις, καθώς η οικονομική ανάκαμψη έδωσε ώθηση στην ροή ρευστού στις αμερικανικές εταιρείες."Οι επενδυτές προτιμούν να πληρώσουν παραπάνω για τα ομόλογα παρά να πληρώσουν λιγότερα για τις μετοχές", επισημαίνει ο Kelly.
Σύμφωνα με τον Robert Doll της BlackRock τα επόμενα 10 χρόνια οι μετοχές του δείκτη S&P 500 θα αποδίδουν ετησίως περίπου 8,1% ενώ βλέπει τον ίδιο δείκτη στις 2.034 μονάδες στο τέλος της 10ετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης