Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσό και αργό "ψηφίζει" ο G. Soros

Χρυσό και αργό
Κατά 42% μείωσε τις τοποθετήσεις του σε μετοχές το β' 3μηνο του έτους ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros αφού το Fund του έκλεισε το τρίμηνο μόλις με 5,1 δισ. δολ. μετοχές από 8,8 δισ. δολ. που κατείχε στο τέλος του Μαρτίου.
Αντίθετα, οι τοποθετήσεις του σε χρυσό έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα αφού διαμορφώθηκαν στα 638 εκατ. δολάρια, κατά 13% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο G. Soros στραφηκε φαίνεται σε τοποθετήσεις που σχετίζονταν με τα εμπορεύματα, καθώς κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι αναμένει να διευρυνθεί το ράλι, ιδιαίτερα για το χρυσό και το αργό, γι' αυτό και παρατηρήθηκε αύξηση και στη συμμετοχή του και στο μετοχικό κεφάλαιο της βραζιλιάνικης πετρελαϊκής Petrobras.
Υπενθυμίζεται ότι ο G. Soros ήταν από εκείνους που επέκριναν σφόδρα την απόφαση της Fed να συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της, υποστηρίζοντας ότι το μέγεθος των πωλήσεων κρατικών ομολόγων 10ετούς και 30ετούς διάρκειας «θα πρέπει να περικοπεί σε περιορισμένο βαθμό». Μάλιστα, οι πρόσφατες κινήσεις στα κρατικά ομόλογα των συγκεκριμένων κατηγοριών αποτελούν ένδειξη της σύγχυσης που επικρατεί στους κύκλους των επενδυτών. Αυτή την εβδομάδα, οι αποδόσεις των ομολόγων 30ετούς διάρκειας ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, 114 μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτές των κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης