Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πουλά αμερικανικά ομόλογα η Κίνα

Πουλά αμερικανικά ομόλογα η Κίνα
Μειώνει τις τοποθετήσεις σε αμερικανικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια η Κίνα, καθώς η πτωτική πορεία που ακολουθούν οι αποδόσεις των αμερικανικών χρεογράφων τις έχουν καταστήσει μη αποδοτικές, όπως σημειώνεται από τους ανώτερους οικονομικούς κύκλους της ασιατικής χώρας.
Οι κινεζικές τοποθετήσεις σε μακροπρόθεσμα ομόλογα υποχώρησαν τον Ιούνιο για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες συνεχούς αύξησης, στα 839,7 δισ. δολ (-21,2 δισ. δολ), σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων έφτασαν στα επίπεδα ρεκόρ του 0,48%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή της Κίνας ήταν αναμενόμενη, καθώς οι αγορές τώρα ενέχουν σημαντικό βαθμό κινδύνου. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Hiroki Shimazu της Nikko Cordial Securities, η οικονομία των ΗΠΑ είναι σταθερή. Δε συστήνεται καμία αγορά.
Χτες έγινε γνωστό ότι η Κίνα στρέφεται στο ευρωπαϊκό και στο ιαπωνικό νόμισμα για να ενισχύσει τα αποθεματικά της σε ξένο συνάλλαγμα, που ήδη είναι να μεγαλύτερα του κόσμου, στα 2,45 τρισ. δολάρια. Το Πεκίνο τους τελευταίους μήνες προβαίνει σε αυξημένες αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων, όπως ανέφερε ο Γιου Γιονγκντίνγκ, πρώην σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ στις 9 Αυγούστου, το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην αγορά ιαπωνικών κρατικών ομολόγων ύψους 20,1 δισ. δολαρίων (1,73 τρισ. γιεν)
«Η διαφοροποίηση θα πρέπει να είναι μια βασική αρχή» ανέφερε ο Γιου σε συνέντευξη, προσθέτοντας ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας του είχε πει να μεταφέρει (στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου σε ευρωπαϊκές χώρες) στους Ευρωπαίους αρμόδιους ότι η Κίνα εμπιστεύεται την ευρωπαϊκή οικονομία και το νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης