Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Η επόμενη φούσκα;..Ο τεχνολογικός κλάδος

tags :
Citigroup: Η επόμενη φούσκα;..Ο τεχνολογικός κλάδος
Στον τεχνολογικό κλάδο εντοπίζει την επόμενη φούσκα των ΗΠΑ ο Tobias Levkovich της  Citigroup Global Markets, ανάγοντας την ανάλυση του στις δύο προηγούμενες δεκαετίες και στο συσχετισμό των μετοχών με την αγορά ομολόγων.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, οι τοποθετήσεις στις δυνατότητες της καινοτομίας έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η εμπιστοσύνη που επικρατεί στις κεφαλαιαγορές δε συνάδει με τα ύψη που έχει φτάσει ο τεχνολογικός δείκτης.
Ο Levkovichσυγκρίνει τις αποδόσεις των μετοχών την περίοδο 1990-2005 με εκείνες του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου από το 2000. Η ταύτιση των αντίθετων πορειών των δύο τοποθετήσεων είναι εκπληκτική, σημειώνει ο αναλυτής. Μάλιστα, διέγνωσε ότι η ροή κεφαλαίων ανάμεσα στις δύο τοποθετήσεις παρουσίαζε ταύτιση κατά 90%, όπου οι εισροές των ομολόγων αποτελούσαν εκροές για τις μετοχές, και το αντίστροφο.
Η πρόσφατη προτίμηση στα αμερικανικά ομόλογα από τους επενδυτές σαφώς δημιουργεί ανησυχίες για την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών, παρατηρεί ο Levkovich. Μάλιστα, εξαιτίας της σημαντικής ανόδου του τεχνολογικού κλάδου, ακόμη και σε φάσεις διόρθωσης, όλοι καταλαβαίνουμε που θα βρίσκονται οι εν λόγω μετοχές τα επόμενα πέντε χρόνια, σημείωνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης