Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. King: Η ΒοΕ είναι έτοιμη για κάθε προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής

Μ. King: Η ΒοΕ είναι έτοιμη για κάθε προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής
Κοντά ή χαμηλότερα του στόχου διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα κυμανθεί ο πληθωρισμός σε επιστολή του προς την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούλιο. Ο  Mervyn King επισήμανε ότι η  Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο για την βρετανική οικονομία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι λόγω της ανεκμετάλλευτης δυναμικότητας της οικονομίας θα αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός σταδιακά.
Ο King δήλωσε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να διαμορφώνει τις πολιτικές της προκειμένου να εξισορροπήσει τους κινδύνους που ανβτιμετωπίζει η βρετανική οικονομία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τις εκτιμήσεις για το outlook του πληθωρισμού, επεκτείνοντας ή άροντας τη νομισματική στήριξη αν χρειαστεί.
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία κατά το μήνα Ιούλιο υποχώρησε στο 3,1%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παραμένοντας πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒΟΕ). Τον Ιούνιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε ανέλθει στο 3,2%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,2%. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μηνιαία πτώση κατά 0,1%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης